Vinn-vinn for IT-studenter og bedrifter

Masterstudentene ved IT-avdelingen hos Høgskolen i Østfold får problemstillinger til masteroppgavene sine fra eksterne oppdragsgivere og egne forskergrupper. Mange bedrifter møtte opp 5. april for å få studentene til å skrive oppgaven om sine utfordringer.

Klikk for stort bilde Foto: Nina Fredheim/HiØ

– Dette var en halvdag med stands fra oppdragsgivere og flere parallelle sesjoner med presentasjoner og dialog med studentene, forteller forskningsleder ved IT-avdelingen hos HiØ, Jan Høiberg.

 

Hele prosessen skal være i mål til 15. juni, da skal en godkjent prosjektskisse leveres fra studenten.

 

Dekan ved Avdeling for informasjonsteknologi Harald Holone forteller at interessen fra næringslivet og offentlig sektor for å være oppdragsgiver for masteroppgaver i anvendt informatikk ved HiØ, i år har vært større enn noen gang.

– Vi inviterte en lang rekke relevante bedrifter og organisasjoner til å melde inn forslag til oppgavetema. I alt 20 bedrifter har vist sin interesse og kommet med forslag til masteroppgaver for våre 30 master-studenter. Vi har fått inn mer enn 30 forslag til masteroppgaver fra eksterne virksomheter, forteller Holone.

 

– Det er åpenbart at flere nå ønsker seg gode IT-studenter for oppgaveløsning og kanskje rekruttering. Dette er et godt eksempel på regionalt FoU-samarbeid mellom nærings- og samfunnsliv, studier og forskning. Og mitt medlemskap i kompetansegruppen for Industri og teknologi i Kompetanseforum Østfold har klart bidratt til at vi ved HiØ-IT har fått et bedre kontaktnett med regional industri, sier Jan Høiberg.