På Øra er det sirkulær økonomi på høyt plan.

Klikk for stort bilde

På Bedriftsdagene fikk NAV-veiledere og karriereveiledere fra skole besøke Stene Stål Gjenvinning som nylig ble årets bedrift i Fredrikstad.

Tre bedriftsbesøk: Stene Stål, Metallco Stene og Metallco Kabel

Øyvind Stene som er eier og daglig leder ved Stene Stål gjenvinning ønsket oss velkommen til Norges gjenvinningshovedstad- for Fredrikstad og Øra industriområde har virkelig satt seg på kartet innenfor gjenvinning og sirkulær økonomi.

Stene Stål Gjenvinning er også på eiersiden på nabobedriften Metallco Stene (daglig leder Michael Hansen) samt Metallco Kabel (daglig leder Øyvind Frebrich) som ligger like bortenfor litt lenger ned på Øra industriområde.

Både veiledere fra Nav og karriereveiledere fra skole fikk grundig og svært nyttig informasjon om de tre bedriftene og bransjen. Vi fikk også omvisning på alle de tre bedriftene.

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

Motivasjon og innstilling til arbeid er viktigst

Hos de tre gjenvinningsbedriftene jobber det alt fra ingeniører til ufaglærte, men Stene er ikke opptatt av hvilken skole du har gått, eller om du har fagbrev eller ikke. De er mest opptatt av motivasjon og innstilling til arbeid, at man møter på jobb og yter sitt beste i arbeidstiden, resten kan læres.

Bedriften ønsker å satse på folk som har hjerte for bedriften og som er med på dens utvikling fremover. Kompetansen som trengs gir de kontinuerlig opplæring og oppdatering på løpende bla. maskinførerbevis, varmearbeiderkurs, fallsikringskurs etc.

Michael Hansen, daglig leder på Metallco Stene ble i sin tid ansatt som ufaglært. Han har jobbet seg opp i bransjen og bedriften, og da Stene skulle ansette en ny daglig leder hos Metallco Stene var Michael den beste kandidaten for jobben. Han har riktignok tatt noe skolegang ved siden av jobb, men hadde ikke fullført utdanning da han startet som ung gutt hos Stene Stål gjenvinning.  

NAV er for øvrig veldig fornøyd med godt samarbeid og flere rekrutteringer via NAV på alle tre bedriftene gjennom det siste året.

Skrevet av Maria Andersen, NAV Fredrikstad