Full rulle på Yrkesmessen i Askimhallen

Det var Askimregionen Næringsutvikling med samarbeidspartnere som sto bak dette spennende arrangementet. Distriktets niende- og tiendeklassinger, VG1 elever samt foreldre møtte lokalt næringsliv.

Helsefagarbeider lærlingene Erica Desiree Pareliussen og Sara Solbrekke Tveten fra Askim kommune og Daglig leder i OKOS svarte på spørsmål om hvordan bli helsefagarbeider. - Klikk for stort bildeHelsefagarbeider lærlingene Erica Desiree Pareliussen og Sara Solbrekke Tveten fra Askim kommune og Daglig leder i OKOS svarte på spørsmål om hvordan bli helsefagarbeider. Jim Lindquist

Lokal yrkesmesse i Indre Østfold er en felles innsats fra bedrifter, skoler, opplæringskontor og andre virksomheter for å vise fram hvilke muligheter finnes lokalt.

– Oppsluttningen har vært over all forventning, med 55 utstillere som sto klar for å møte ungdom. Bakgrunnen for dette er at mange bedrifter i Indre Østfold og Askim sliter med å finne kvalifisert arbeidskraft, skolen trenger flere læreplasser og alle vil ha rett person på rett sted med riktig kompetanse, sier Håvard Andresen fra Askimregionen Næringsutvikling.

Jim Lindquist fra Kompetanseforum Østfold besøkte Askimhallen og møtte flere motiverte elever og engasjerte utstillere:

Line Nygård har tatt fagbrev i gjenvinningsfaget som er et fag er i vekst. Line oppfordrer til å søke TIP og gjenvinningsfaget.

Dynatec tar inn lærlinger i flere fag og er en av mange lærebedrifter som på en flott måte viser mange spennende oppgaver som finnes innen yrkesfag.Ethel Abena Amponsah, Alicia Fryck og deres venninner er interessert i teknoligifagene som Dynatec demonstrerer.