Benytt sommeren til å studere

Benytt ledige tiden på å gjøre deg mer attraktiv for arbeidslivet. Her finner du oversikt over gratis kurs til deg som for tiden er permittert, arbeidsledig eller ønsker å øke din kompetanse.

Klikk for stort bilde  

Høgskolen i Østfold tilbyr et nettbasert, fleksibelt kurs Innføring i IKT for arbeidslivet. Bruk denne muligheten til å øke din kompetanse innen bruk av informasjonsteknologi. Lenke til kurset.

Fagskolen i Østfold lanserer nye studier som blir tilgjengelige å søke på denne sommeren: BIM med fordypning anlegg og Fagarbeideren i den digitaliserte næringsmiddelindustrien. Slik søker du.

Fagskolen Tinius Olsen tilbyr nytt fagskoletilbud for ledige og permitterte i reiselivet. Les mer her. Sjekk også et Innovativt e-læringskurs i Industriell Digitalisering, som tilbys rett etter fellesferien. Mer om kurset her.

NMBU tilbyr flere spennende kurs med oppstart i juni, august og september. Les mer her.

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) tilbyr kurs og etterutdanning tilpasset deg som er i arbeidslivet. Søk her.

Høyskolen Kristiania har stor pågang på sine nettkurs for permitterte og arbeidsledige og har fremdeles noen plass igjen. Les her.

OsloMet tilbyr teknologiutdanning for permitterte, samt en rekke nettkurs for lærere, kurs i karrierekompetanse og coaching. Les om nettstudier her.

BI tilbyr høyaktuelle kurs innen prosjektledelse, digitalisering og strategi. Lenke til kursene.

NTNU har en del kurs for arbeidsledige og permitterte. Les mer her. I tillegg til et utvalg andre nettstudier. 

Sjekk den norske versjonen av finske kurset "Elements of AI", som ble lansert av NTNU i april. Dette er et intro-kurs om kunstig intelligens, som passer for alle.

Sjekk også Arne Krokans nettkurs Digital transformasjon og bærekraft, som ble utviklet og lansert midt i koronautbruddet.

Universitetet i Agder tilbyr gratis kurs og nettstudier, første mann i mølla prinsippet! 

UIT - Norges arktiske universitetet har en god del av ekstraordinære kurs.

Universitetet i Stavanger har mange kurs med søknadsfrist i august og i november. Søk her.

Sjekk her nettilbud for permitterte og arbeidsledige hos Høgskolen i Molde.

AOF Østfold tilbyr både fagbrevskurs og forskjellige fagskoletilbud og nettstudier. Les mer her. 

Sjekk også mange relevante kurs hos Folkeuniversitetet.  

Kompetanse Norge har laget oversikt over utdanningstilbudene som tilbys gjennom bransjeprogrammene for reiseliv, frisør, detalj- og faghandel , industri og byggenæring, anleggsbransje, mat og drikke, elektro-, automasjon-, fornybar- og kraftnæringen og kommunal helse og omsorgLes mer her.

NHO og store selskaper som Telenor, Microsoft, DNB, Skanska med flere har nå åpnet sine læringsressurser på nett i en dugnad for kompetansepåfyll til permitterte og arbeidsledige. Lenker til gratis læringsressurser.

LØRN gir deg gratis tilgang til podcast-kursene for at man kan reise Norge rundt å lære om den digitale utviklingen her til lands gjennom podcaster. Sjekk her.

Sjekk pilotprosjektet til Viken teknologiklynge som tilbyr avgiftsfritt kurs Operativt forbedringsarbeid og digitalisert samhandling til medlemsbedriftene.

Mer informasjon om nettbaserte kurs for permitterte og ledige finnes her.