Masterstudentene ved IT-avdelingen hos Høgskolen i Østfold får problemstillinger til masteroppgavene sine fra eksterne oppdragsgivere og egne forskergrupper. Mange bedrifter møtte opp 5. april for å få studentene til å skrive oppgaven om sine utfordringer.

50 Jøtul-ansatte har satt seg på skolebenken for å ta fagbrev. Dette er resultat av et enestående samarbeid mellom Jøtul, AOF Østfold og Østfold fylkeskommune.

 

På Bedriftsdagene fikk NAV-veiledere og karriereveiledere fra skole besøke Stene Stål Gjenvinning som nylig ble årets bedrift i Fredrikstad.

Tirsdag 9.april fikk vi, karriereveiledere fra skoleverket og NAV-veiledere gjøre bekjentskap med en for mange hittil ukjent bedrift ytterst på Øra, «Batteriretur».

 

 

 

Hvordan kan du måle blodsukker kun ved å sende lys inn i huden? Hva er relevant kunnskap rundt dette feltet i fremtiden? Vi spurte Espen Krogh, CEO i Prediktor Medical AS.

Hva gjør AI for energiteknologi? Hvilke hensyn må vi ta når vi anvender AI? I podkasten til LØRN TECH snakker Silvija Seres med Tomas Nordlander, IFE Institutt for energiteknikk.

 

Representanter fra nobelprisvinnerne UTICA som er tilsvarende NHO i Tunisia har i dag besøkt Glemmen videregående skole.

Psykiske utfordringer blant unge er i ferd med å utvikle seg til en kritisk situasjon i Norge. Hvor mye ansvar har skolen for utviklingen vi ser? Hvor viktige foreldre er for at barna lykkes?

 

NY KUNNSKAP: Silvija Seres i samtale med Markedspartners Stig Hammer på Refsnes gods 10. mars.

Silvija Seres er kjent som en av Norges fremste teknologieksperter. I sin populære podkastserie intervjuer hun nå en rekke østfoldinger som former fremtidens arbeidsliv.

Hvorfor skal en rådgiver fra Østfold fylkeskommune reise til Nepal for å være rådgiver for en skole og næringsutviklingsprosjekt så langt borte? Fordi på denne måten kan vi i Østfold fylkeskommune være med på å spre den kompetansen vi opparbeider her hjemme til andre land.