Fra oss og dem til vi-8

På seminaret 4. juni fikk Kompetanseforum Østfold satt disse temaer på dagsorden:

  • Fra lidelse til ledelse
  • Sosial kompetanse – kan det læres?
  • Hvordan skape en sterk og transparent tillitskultur?
nou evu

Tirsdag 4. juni la regjeringens Ekspertutvalg for etter- og videreutdanning NOU-rapporten «Lærekraftig utvikling — Livslang læring for omstilling og konkurranseevne», som inneholder hele 50 forslag, flere i tråd med innspill fra Kompetanseforum Østfold.

 

slåttland

I dag har vært siste dag i «Bedriftsdagene 2019» der rådgivere fra ungdomsskoler, videregående skoler, voksenopplæring og NAV har besøkt bedrifter i Østfold for å lære om hva ulike fag er i dag og hva bedriftene legger vekt på når de skal rekruttere for fremtiden.

 

it-masterstudenter_ife

Masterstudentene ved IT-avdelingen hos Høgskolen i Østfold får problemstillinger til masteroppgavene sine fra eksterne oppdragsgivere og egne forskergrupper. Mange bedrifter møtte opp 5. april for å få studentene til å skrive oppgaven om sine utfordringer.

VOFO_web_Foto-Anne_Marte_Foer-33

50 Jøtul-ansatte har satt seg på skolebenken for å ta fagbrev. Dette er resultat av et enestående samarbeid mellom Jøtul, AOF Østfold og Østfold fylkeskommune.

 

Stene1

På Bedriftsdagene fikk NAV-veiledere og karriereveiledere fra skole besøke Stene Stål Gjenvinning som nylig ble årets bedrift i Fredrikstad.

Batteriretur

Tirsdag 9.april fikk vi, karriereveiledere fra skoleverket og NAV-veiledere gjøre bekjentskap med en for mange hittil ukjent bedrift ytterst på Øra, «Batteriretur».

 

 

 

Espen Krogh liten

Hvordan kan du måle blodsukker kun ved å sende lys inn i huden? Hva er relevant kunnskap rundt dette feltet i fremtiden? Vi spurte Espen Krogh, CEO i Prediktor Medical AS.

Hva gjør AI for energiteknologi? Hvilke hensyn må vi ta når vi anvender AI? I podkasten til LØRN TECH snakker Silvija Seres med Tomas Nordlander, IFE Institutt for energiteknikk.

 

tunisia1

Representanter fra nobelprisvinnerne UTICA som er tilsvarende NHO i Tunisia har i dag besøkt Glemmen videregående skole.