Hva skjer?

Kompetanseforum Østfold er en samarbeidsarena for regional kompetansepolitikk, som sikrer systematisk dialog mellom fylkeskommunale, kommunale og statlige sektorer, høyskoler, fagskoler, partene i arbeidslivet, frivillighet, bedrifter og øvrige arbeidsliv.

Kommende arrangement

Klikk for stort bildeKompetanseforum Live "Det store bildet" 16/12 Koronakrisen har fremskyndet en allerede høy satsing på etter- og videreutdanning. Det har også ført til erkjennelse av at digitale ferdigheter og læreevne er noe alle bør ha. Det gjør også behovet for å samarbeide enda viktigere. Bygge broer mellom sektorer. Bygge broer mellom gamle og nytt. Det er mange biter i det store bildet. Vi skal prøve å bygge broer mellom utfordringer og muligheter og å se det store bildet sammen med gullrekke av innledere. MELD DEG PÅ HER.

 

Tidligere verksteder og samlinger

Klikk for stort bilde Utviklingsverksted "Neste steg" 11/11 2020. Denne gangen spilte deltakere «Escapehistory» (digital versjon av Escaperoom) for å gå gjennom rammeverket og arbeidsmetode for gruppearbeid i Kompetanseforum Østfold. Mange spennende innspill på hvilke uløste problemer på kompetansepolitiske feltet, som kan løses ved å sette i gang nye tiltak. Les takeaways her.

 

Klikk for stort bilde"Kom i gang med den nye normalen". 23/9 2020 ble det gjennomført en digital samling i Kompetanseforum Østfold. Hensikten var å samle troppene etter korona-oppholdet, gå igjennom innsatsområder og arbeidsmåter for Kompetanseforum 2.0, samt gi rom for refleksjoner og innspill på målområdene. Les mer om samlingen her.

 

 

Klikk for stort bilde Digital speed-date "Lær av en lærling". I regi av Kompetanseforum Østfold arrangerte Borregaard, OKIndustri og Partnerskap for karriereveiledning i Østfold. Les mer her.

 

Klikk for stort bilde Årets konferanse. "Fra Kompetanseforum 1.0 til Kompetanseforum 2.0". Det har vært et stort engasjement rundt denne satsingen i Østfold. Vi har lyktes med å involvere alle relevante aktører, oppnådd gode resultater og inspirert andre fylker. Nå samles vi til årets konferanse for å kaste et blikk tilbake, for å tegne veien videre og for å takke alle for innsatsen og engasjementet. Les mer her. Programmet er her. (PDF, 462 kB)

Klikk for stort bildeMiniseminar "Utdanning møter arbeidslivets behov. Eller gjør den det?" 28/8

Vi vil presentere sammensetning av prognoser og statistikk iht. etterspørsel etter kompetanse og utvikling i arbeidsmarked i Østfold (Fafo). Og vil se på tilbudssiden og ungdommenes utdanningsvalg, samt konkrete brobyggende cases, som for eksempel Arbeidslivsportalen.  Les om seminaret her.

Klikk for stort bildeBedriftsdagene 2019

Kompetanseforum Østfold arrangerer en serie bedriftsbesøk for karrierenettverkene i Partnerskap for karriereveiledning i Østfold og NAV veiledere. 2. og 9. april og 7. mai åpner flere lokale bedrifter dører for å gjøre arbeidslivet og bransjen sin kjent for rådgivere og lærere i skolene og NAV veiledere. Les mer her.

Klikk for stort bilde"Fra oss og dem til vi. Kultur nyter strategi til frokost."

Et seminar hvor samhandling på tvers, kommunikasjon og kulturendring står i fokus. Vi tok opp temaene:Fra lidelse til ledelse /Sosial kompetanse – kan det læres?/Hvordan skape en sterk og transparent tillitskultur? Les mer her.

Klikk for stort bildeLØRN TECH liveopptak i Østfold - 11. mars

LØRN TECH er en populær podcast-kanal med de beste historiene om norsk teknologi og er en ny norsk plattform for livslang læring. Silvija Seres og venner står bak dette spennende initiativet. LØRN-teamet var i Østfold for en opptaksdag for å snakke med våre gründere, bedriftsfolk, forskere og ledere fra offentlig sektor om sentrale teknologitemaene. Les mer her.

Klikk for stort bilde29. november - Digital frokost om digital samhandling. "Gode verktøy for digital samhandling" vil vise eksempler på hvordan virksomheter bruker digitale verktøy for kommunikasjon, informasjonsdeling og samhandling.

Klikk for stort bilde15. november - Kunnskapsdagen "Teknologi og læring i fremtidens arbeidsliv" Det spås store endringer i mange bransjer på grunn av de nye «omveltende» teknologier. Hvordan de vil påvirke arbeidslivet, hvordan det vil påvirke utdanning og hvordan det vil påvirke selve læring? Les mer her

Klikk for stort bilde12. oktober - Digital frokost "Slik bør du bruke sosiale medier i 2018!"

Partnerskapet for næringsutvikling i Østfold og Kompetanseforum Østfold arrangerer en serie Digitale frokoster for sine deltakere og samarbeidspartnere. Vi starter med «Slik bør du bruke du sosiale medier i 2018» med bl.a. Thomas Moen, en av Norges fremste eksperter på digital kommunikasjon og Cornelia Bjørke-Hill fra Infotjenester.

Klikk for stort bildeAndre utviklingsverksted Fremtiden er her - grip mulighetene!

 30.mai på Refsnes Gods i Moss.

Les mer her.  (PDF, 319 kB)Se video her.

Klikk for stort bildeNærmøte mellom arbeidslivet og fremtidens arbeidskraft - 3. mai

Partnerskap for Karriereveiledning Fredrikstad/Hvaler og Kompetanseforum Østfold arrangerer speed-date mellom regionens 1000 niendeklassinger og lokale bedrifter/virksomheter. 3.mai på Øra. Les mer her. (PDF, 5 MB)

Klikk for stort bildeBedriftsdagene for karriereveiledere - 3, 10 og 17 april

Kompetanseforum Østfold arrangerer en serie bedriftsbesøk for karrierenettverkene i Partnerskap for karriereveiledning i Østfold. Tre tirsdager i april åpner flere lokale bedrifter dører for å gjøre arbeidslivet og bransjen sin kjent for karriereveiledere i skolen.

Klikk for stort bildeDen 4. analyseverksted - 5.april

Sted og tid: Akershus fylkeskommune den 5. april fra kl. 9

 

 

Klikk for stort bildeUtviklingsverksted Fremtiden er her - grip mulighetene!

Den 25. januar 2018 (kl. 9-13), Halden. Dette verkstedet er særlig rettet mot ledere og fagansatte i kommuner med ansvar for oppvekst og utdanning. Les her.

Klikk for stort bildeMiniseminar med Kompetanse Norge

Den 8. desember var Kompetanse Norge på studietur hos Kompetanseforum Østfold. De tok med seg nyttige innspill fra Seal Engineering, Orkla Foods, Betongbygg, Kronos Titan, NAV Østfold, NHO Østfold, LO Østfold og ØFK. Tema: etter- og videreutdanning og regionalt samarbeid.

Klikk for stort bildeJuleverksted  4. desember. Arbeidsverksted for koordineringsteamet og 4 kompetansegrupper sammen med AFF. Se film her.

 

Klikk for stort bildeKunnskapsdagen "Smarte byer og digital fremtid for nye generasjoner".

12. oktober 2017 samkjørtes høstsamlingen til Kompetanseforum med kunnskapsdagen "Smarte byer og digital fremtid for nye generasjoner". Kunnskapsdagen fokuserte på smarte byer, utfordringene og mulighetene som ny teknologi og digitalisering skaper for nye forretningsmodeller, ny politikk og ny kompetanse. Se program her (PDF, 372 kB)

Klikk for stort bildeVårsamling på Verket 24. mai 2017

Tema: Hvordan ser morgendagens arbeidsliv ut? Og hvordan påvirker det dagens utdanningstilbud? Hvordan bygge digital kompetanse for framtiden? Ungdommens stemme - hva mener studenter og elever er viktig. Hvordan kan vi bygge effektive nettverk som gir resultater.

Klikk for stort bildeUtviklingsverksted på Refsnes 10. mars 2017

Tema: Hvordan kan man forutse hvilken kompetanse man trenger i fremtiden? Hvordan kan utdanning henge med og være relevant? Hvordan kan arbeidslivet best få formidlet de behovene de har.